You are here
Alaptare Copil intre 2 si 3 ani 

Despre alaptare dupa doi ani

Despre alaptare dupa doi ani

Am atins deja toate pragurile auto-impuse in ceea ce priveste alaptarea. Adica, la inceput, inainte de a naste, mi-am propus sa nu ma bazez pe lapte praf, insa nu m-am informat deloc despre ce inseamna asta. Asa incat, in primele doua luni de viata ale lui Tudor, au fost zile, nu multe, in care mai suplimentam si cu formula. Deci primul prag auto-impus a fost sa scap de biberoane. Zis si facut, destul de usor, fiindca Tudor stia ce e bun si nu se lasa pacalit cu una, cu doua.

Al doilea prag a fost alaptarea exclusiva pana la 6 luni, atins aproape integral, in sensul ca pe la 5 luni am plecat in concediu si, la caldurile alea de 40 de grade la umbra, i-am dat sa bea apa, la recomandarea pediatrului.

Al treilea prag si ultimul a fost legat de varsta minima recomandata de OMS pentru alaptare, adica 2 ani. Aici am avut noroc ca nimeni din familie sau din anturaj nu m-a batut la cap cu idei despre intarcare. Am avut parte de aluzii fine sau de mirare, dar niciodata de vehementa in sustinerea intarcarii fortate. Bineinteles ca intarcarea in varianta ei naturala si lenta am inceput-o odata cu diversificarea alimentatiei, insa de acum incolo nu mai am praguri auto-impuse, las doar lucrurile sa se aseze de la sine atunci cand va fi cazul.

Pana nu demult, cererea lui era un „Aha, aha!” soptit, ca si cand si-ar drege glasul. De curand a facut legatura intre laptele de vaca pe care il bea la micul dejun si laptele de la mama, asa ca, intr-o seara, inainte de culcare, am avut urmatorul dialog:

– Mama, sete!

– Vrei apa?

– Nu apa, apa yuck! Iapte!

– De care lapte vrei, din ala in cana? (adica de vaca)

– Nu, iapte aia iaund (adica „round”)! si face si cu degetul in aer forma unui cerc, ca sa fie clar ca e vorba de rotund.

– Si de unde luam lapte round? (fac eu pe nestiutoarea)

– Acoio! si imi arata pieptul cu degetul

– Pai cine l-a pus acolo?

– Tudes! striga bucuros, triumfator ca a stiut si raspunsul asta.

– Si e bun laptele asta? Ce gust are?

– Gust…. miami!

 

Ti-a placut acest articol? Lasa un mesaj!

Related posts

Leave a Comment