You are here
Dr. Bâldea Dental Clinic Diverse 

Dr. Bâldea Dental Clinic

Știu că v-am obișnuit cu articole despre concedii și excursii sau despre copii în general. De data aceasta este vorba însă despre mine, ca persoană adultă, și de un alt fel de excursii programate. Fiind mamă, este ușor să te pui pe locul doi și să uiți că trebuie să te îngrijești și de sănătatea ta. Așa mi s-a întâmplat și mie: efectiv mi-a ieșit din minte faptul că, la intervale regulate de timp este bine să mergi la un control stomatologic. Nu mai fusesem la dentist dinainte de nașterea Anei, pentru că, să o spun pe a dreaptă, nu m-a durut nimic și nu am făcut din asta o prioritate.

Prima vizita la Dr. Bâldea Dental Clinic

Totuși. m-am bucurat când am primit o invitație de la Dr. Bâldea Dental Clinic pentru un prim consult și o igienizare gratuite. Nu neapărat pentru că erau gratuite, ci fiindcă mi-au dat motiv să îmi verific sănătatea dinților. Așa că mi-am făcut programarea pentru prima vizită și apoi pentru următoarele.

Prima vizita la Dr. Bâldea Dental Clinic
Prima vizita la Dr. Bâldea Dental Clinic

Prima surpriză plăcută a fost modul în care se gestionează programările. Eram deja obișnuită cu ideea că mai toate clinicile serioase îți trimit SMS cu o zi înaintea vizitei, pentru a îți reaminti de ea. Dar partea și mai utilă este că îți sincronizează evenimentul și cu contul Google și primești notificare de la Google Calendar, plus indicații de orientare în caz că nu (mai) știi cum se ajunge la clinică.  Partea și mai drăguță este că, în cazul în care se decalează programul, cum se poate întâmpla oriunde, recepționista te sună și te anunță ca să știi cum să îți organizezi timpul. Uneori chiar și un sfert de oră poate face diferența, atunci când știi că îl ai disponibil.

Cum se ajunge la Dr. Bâldea Dental Clinic

Și apropo de cum se ajunge, clinica Dr. Bâldea se află în Moșnița Nouă, în zona nouă de vile, cu fața la strada principală, se vede de la distanță, nu poți să o ratezi. Este amenajată și o parcare încăpătoare pentru clienți. Recepția este spațioasă și primitoare, iar atenția la detalii o face remarcată. Există la intrare un dispenser de cipici de unică folosință, un dulăpior compartimentat, cu chei, pentru a își lăsa clienții lucrurile în siguranță cât sunt în cabinet, dar și un colț cu tot ce îți trebuie ca să îți prepari un ceai sau să bei un pahar cu apă în timp ce aștepți.

Actul medical la Dr. Bâldea Dental Clinic

Dar toate astea sunt detalii până la urmă. Ceea ce contează cu adevărat este actul medical, deci ar trebui să ajungem și la el. V-am zis că nu mai fusesem de câțiva ani la stomatolog, așa încât este posibil ca lucrurile să se fi schimbat pe ici pe colo și în alte cabinete. Dar eu nu am mai văzut niciodată o asemenea minuțiozitate în pregătirea primului consult și a planului de tratament.

La prima înfățișare am avut parte de igienizare, puțin neplăcută ca senzație, dar rezultatul a meritat. Mai apoi am făcut câteva radiografii dentare din diferite unghiuri, după care medicul stomatolog a făcut o mulțime de fotografii cu dantura mea, la o rezoluție foarte mare, pentru a vedea tot ce se întâmplă acolo. În final ne-am așezat împreună în fața unui monitor și mi-a explicat în detaliu tot ce este de reparat. De asemenea, mi s-au adus la cunoștință și costurile estimative pentru toate procedurile recomandate. Mie mi s-a părut o abordare foarte onestă și am apreciat-o.

Actul medical la Dr. Bâldea Dental Clinic
Actul medical la Dr. Bâldea Dental Clinic

Experiențe noi la Dr. Bâldea Dental Clinic

Odată ajunsă pe scaun, am avut o nouă surpriză. Modalitatea de lucru era total diferită de ceea ce experimentasem până atunci. Spre exemplu, înainte de a începe obturația, dinții pe care urma să se lucreze erau izolați cu un fel de folie elastică, astfel încât să nu existe contact cu saliva, dar și pentru a proteja restul gurii de contactul cu instrumentele sau materialele folosite. Deci fără gustul amărui în gură, fără opritul de zeci de ori pentru a clăti și scuipa.

Era să uit de anestezia locală, care mi-a fost făcută cu produse compatibile cu alăptarea. Fără sprâncene ridicate, fără întrebări necerute despre vârsta copilului și fără recomandări de întrerupere a alăptării ”pentru orice eventualitate”. Nu mă doare absolut nimic, uneori îmi vine chiar să adorm pe scaun. Și poate chiar aș face-o, dacă nu aș fi atât de curioasă încât să încerc mereu să înțeleg despre ce vorbesc dentistul și asistenta, în jargonul lor de specialitate.

Pentru următoarele câteva săptămâni, cum vă spuneam, am excursii programate la Moșnița Nouă, la Dr. Bâldea Dental Clinic. Și chiar mă duc ca în vacanță.

Ti-a placut acest articol? Lasa un mesaj!

Related posts

Leave a Comment