You are here
Tudor are 6 ani Sarbatorim impreuna cu copiii Zi de nastere pentru copii 

Tudor are 6 ani

Chiar dacă nu vă vine să credeți, fiindcă mie nu prea, primul meu născut a împlinit 6 ani. Sunt șase ani de când puiul nostru blond ne face zilele mai frumoase, ne uimește, ne înduioșează, ne face mândri de el. M-am gândit să profit de ocazia aniversară pentru a vă povesti câte ceva despre cum e Tudor la 6 ani.

Tudor are 6 ani – lumea e plină de posibilități

Cu cât înaintează în vârstă, Tudor devine tot mai conștient de faptul că lumea e plină de posibilități și că are de făcut alegeri la tot pasul. Uneori este entuziasmat și ia deciziile în funcție de conjunctură, alteori este copleșit de varietatea de opțiuni și are nevoie de ajutor pentru a se hotărî. Noi, părinții, ne străduim să îi fim consilieri obiectivi, fiindcă ne-am prins deja că nu mai merg încercările de a îl convinge să aleagă varianta care ni se pare nouă mai bună.

Tudor are 6 ani
Tudor are 6 ani

Tudor are 6 ani – muzică și dans

Una din situațiile în care ne-am confruntat anul acesta a fost decizia lui Tudor de a renunța la cursurile de percuție. Deși nouă ni se părea că întrevedem la puiul ciorilor ce suntem un oarecare talent și ne părea rău să îl vedem că renunță atât de repede, am preferat să îl lăsăm să ia singur hotărârea aceasta. Acum se mai joacă din când în când un joc cu tobe pe consolă, doar pentru amuzamentul lui. În sinea noastră sperăm ca, după un timp, să revină asupra deciziei. Între timp, și-a manifestat și interesul pentru chitară și pian, dar nu suficient de vehement. Își mai cultivă simțul ritmului prin dans, care a devenit una din pasiunile lui mai recente. Îi place să danseze freestyle, încearcă mereu să inventeze figuri noi, dar când situația o cere este deschis și ideii de dans în perechi.

Tudor are 6 ani - poliglot
Tudor are 6 ani – poliglot

La egalitate cu interesul pentru muzică și dans se află și limbile străine. Aici îl recunosc drept moștenitor al meu, deoarece și mie mi se par fascinante, iar peștișorul de aur va trebui, atunci când îl voi prinde, să îmi îndeplinească dorința de a cunoaște toate limbile planetei. Tudor continuă pentru moment doar cu engleza, după o mică încercare nereușită de a îi găsi un loc în program și pentru un curs de limba franceză. Ceea ce mi se pare însă de apreciat la el este faptul că reușește să diferențieze și să identifice corect limbile străine pe care le aude, chiar și dacă nu le cunoaște.

Tudor are 6 ani – sport

Când vine vorba despre sport, Tudor o să vă povestească entuziast că merge în continuare la fotbal, că îi place să meargă cu bicicleta (deși încă nu a reușit să îi dea jos roțile ajutătoare) și cu trotineta, și că ar vrea să încerce patinele cu rotile la primăvară și să reia înotul. Iarna aceasta este al treilea sezon în care schiază, deci a devenit din ce în ce mai sigur pe el și mai doritor să revină pe pârtie.

Tudor are 6 ani - jucaus
Tudor are 6 ani – jucaus

Anul acesta este ultimul lui an la grădiniță, din toamnă va merge la școală și cred că am mai multe emoții decât el. Am început să conștientizez ce responsabilitate cade pe umerii părinților atunci când copiii lor ajung la vârsta. Ei trebuie să decidă, pe baza celor 6 ani de conviețuire cu minorul, care este calea pe care o va urma acesta. Și dacă facultatea poți să o faci de mai multe ori, până îți iese profesia pe care ți-ai dorit-o, clasele 0-12 nu le faci decât o dată, ajustările se pot face doar din mers. Noi sperăm să fi ales corect pentru el, dar asta vom vedea mai târziu.

Tudor are 6 ani – fratele mai mare

Rolul pe care și-l ia cel mai în serios este însă cel de frate mai mare. Ana este foarte mândră de ”Dudol” al ei, pe care îl urmează și îl imită în tot ce face. De aceea, pentru el a devenit clar că trebuie să fie un exemplu de urmat, deși de multe ori se ia cu joaca și uită. Este însă drăgăstos, înțelegător cu ea și dispus să o ajute atunci când are nevoie. Ana nu ar fi putut avea un frate mai bun de atât.

Tudor are 6 ani - dorinta
Tudor are 6 ani – dorinta

Așa cum vă spuneam la început, Tudor a împlinit 6 ani. Înainte de a își sufla în lumânarea de pe tort, a fost îndemnat să își pună o dorință. Pentru că i-a luat foarte puțin să se decidă, l-am întrebat a doua zi dacă și-a pus într-adevăr o dorință. Ne-a spus că da, și-a dorit ca toată lumea să fie bine și fericită. Și crede că i s-a îndeplinit.


Sabina scrie articole interesante despre beneficiile trambulinelor pe blogul magazinului online ExercitiiFitness.ro unde puteți găsi trambuline copii la prețuri foarte mici.

Ti-a placut acest articol? Lasa un mesaj!

Related posts

Leave a Comment