You are here
Concediu in Pesaro Italia Vacanta cu copiii Vacanta in Italia Vacanta la mare 

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia

Dintr-o vacanță în alta

Vara aceasta am trecut dintr-un concediu în altul. Am părăsit Croația, despre care v-am povestit în articolul anterior, dar nu ca să mergem acasă, ci ca să trecem pe malul celălalt al Adriaticii pentru o vacanta in Italia. Destinația era Pesaro, o stațiune aflată între Rimini și Ancona. Noi am făcut drumul cu mașina, cu toate că am fi putut merge și cu feribotul.

Două motive ne-au împiedicat însă: în primul rând prețul feribotului Split-Ancona era mai mare decât prețul combustibilului plus taxele de autostradă, dar mai ales, în al doilea rând, deoarece ar fi trebuit să călătorim noaptea și să sacrificăm o noapte de cazare fie în Croația, fie în Italia, pentru că nu m-a dus capul să las o zi între cazări. Evident că nu voi intra în detalii despre traseul ales, fiind prea puțin probabil că va folosi cuiva pe viitor. Vreau doar să menționez că, la fel ca întotdeauna, am preferat autostrăzile, atât la dus, cât și la întoarcerea spre România.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro

Pesaro e un orășel liniștit de la malul mării, unde cu mai mult de 200 de ani în urmă s-a născut compozitorul Gioachino Rossini. Înfrățit cu Reșița, orașul se bazează din punct de vedere economic pe industria de mobilă, pescuit și, bineînțeles, turism. Îl ajută cu prisosință plajele late, cu nisip fin, marea liniștită numai bună pentru o vacanta cu copiii.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia - Nautilus Family Hotel
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia – Nautilus Family Hotel

Hotelul Nautilus Family Pesaro

Hotelul în care ne-am cazat, Nautilus Family Hotel ****, se află chiar pe plajă și e în același timp destul de aproape de centrul stațiunii. Aceste două atribute, plus al treilea, regimul de masă all inclusive, au fost esențiale pentru noi. Rezervasem printr-o agenție de turism, iar pe voucherul de cazare era menționată parcarea opțională (10 euro pe zi), dar la recepție ne-au cerut 25 de euro, ceea ce ni s-a părut exagerat. Pe stradă, parcarea era gratuită, însă era greu de găsit loc în apropierea hotelului. Ne-am descurcat însă, până la urmă, chiar dacă uneori mai făceam o plimbare de la mașină până la hotel.

Hotelul Nautilus este proaspăt construit, cu spații comune ample și pline de bun gust. Recepția și lobby-ul cu bar se învecinau cu locurile de joacă pentru copii (erau două, unul cu jucării și altul cu console de gaming) și cu grădina hotelului, unde se găseau locul de joacă pentru exterior, piscina cu șezlongurile din jurul ei și o mică terasă cu mese și cu scaune.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia - Nautilus Family Hotel - sala de mese
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia – Nautilus Family Hotel – sala de mese

Restaurantul hotelului Nautilus Family Pesaro

Restaurantul se întindea pe o suprafață impresionantă, având locuri atât înăuntru cât și pe terasă. Conceput în special cu gândul la nevoile unor familii tinere, din restaurant nu lipseau scaunele pentru copii (pentru diferite vârste, de la scaune cu măsuță încorporată, pentru bebeluși, până la simplele înălțătoare așezate pe scaunele de la masă, pentru copiii mai mari) în număr suficient de mare pentru a nu fi nevoiți să le vânăm prin sala de mese, bavețicile de unică folosință, tacâmurile de plastic pentru copii, câteva jucării și planșe de colorat, dar și mâncare special gătită pentru bebeluși, adică supe, piureuri, biscuiți, plită și cuptor cu microunde pentru încălzit laptele. Dar și adulții se puteau simți răsfățați.

Cum a fost mâncarea la restaurantul hotelului Nautilus Family Pesaro

Deși cu regim all inclusive, restaurantul nu era tipicul ”împinge tava”. Personalul din restaurant era disponibil nu doar pentru debarasarea meselor. Exista un bucătar pe terasă care pregătea la cerere carne sau pește la grătar, un ospătar care servea și asezona pastele, în timp ce se asigura că le păstrează mereu calde și bune de mâncat. Celelalte feluri de mâncare, majoritatea mâncăruri tipice pentru bucătăria de la malul mării din provincia Marche, erau cu auto-servire și existau în permanență un bar cu salate și unul cu deserturi și fructe.

Restaurantul este pregătit să satisfacă și cerințele speciale ale celor cu diverse intoleranțe alimentare. Din fericire, noi nu am avut nevoie de meniurile speciale, așa încât am putut să gustăm aproape tot ce era disponibil. Cele două kilograme pe care le-am adăugat la finalul concediului stau mărturie. Băuturile disponibile în regim all inclusive nu erau foarte multe, doar câteva sucuri carbogazoase la dozator, bere și vin de casă la draft, iar la micul dejun cafea și sucuri naturale. La bar se serveau contra cost și tării sau cocktailuri.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia - Nautilus Family Hotel - camera
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia – Nautilus Family Hotel – camera

Cum arata camera in hotelul Nautilus Family Pesaro

Noi am fost cazați într-o cameră cu pat dublu mare, care mai avea și un pat extensibil supraetajat pentru copii. Balconul era așezat pe colțul clădirii, astfel încât aveam vedere atât către stradă cât și către mare. Camera era dotată cu aer condiționat, televizor cu cablu, internet wireless gratuit, minibar cu frigider, seif și o baie cu duș, nu prea mare, dar bine dotată. Curentul electric din cameră funcționa doar cu cartela de acces, deci nu puteam lăsa aerul condiționat să meargă doar când lipseam din cameră, așa încât am renunțat la el, fără să ne fie prea cald. Stăteam la etajul cinci, lucru care s-a dovedit benefic până la urmă, deoarece ne mai scutea de gălăgia pe care o făceau noaptea turiștii de la terasele din apropiere. În hotel există și camere mai spațioase, inclusiv family rooms și junior suites.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia - plaja
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia – plaja

De fapt, primul și poate singurul lucru care ne-a șocat, mai ales după săptămâna anterioară foarte liniștită din Croația, a fost gălăgia specifică italienilor. La prima cină am ajuns în mijlocul vacarmului, turiștii se întrețineau cu echipa de animatori, strigau de la o masă la alta, copiii se cam speriaseră de la atâta exuberanță exprimată într-o limbă necunoscută lor. Mai târziu am ajuns să ne împrietenim cu câteva familii care luau masa în apropierea noastră sau aveau șezlongurile lângă ale noastre.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia - Nautilus Family Hotel - loc de joaca
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia – Nautilus Family Hotel – loc de joaca

Animatorii in hotelul Nautilus Family Pesaro

Și fiindcă suntem cu copiii la mare si ca tot veni vorba de animatori, hotelul avea o echipă formată din 2 fete și 4 băieți care se ocupau din zori și până în seară de oaspeți, de la cei mai mici la cei mai mari. Pentru adulți se organizau sesiuni de aquagym, sporturi și jocuri pe plajă, seri tematice în grădina hotelului și multe altele. Cei mici aveau și ei program toată ziua: animatorii erau disponibili la locul de joacă, pe plajă, în restaurant – exista o masă pentru copii unde puteau mânca în grup, în grădină la mini-disco. Teoretic, puteai să lași copiii cu echipa de animatori de dimineața de la 10 până seara la 23. Noi nu am abuzat însă de acest serviciu, am preferat să fim cu toții împreună în cea mai mare parte a timpului a acestei vacante la mare.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia

Plaja hotelului Nautilus Family Pesaro

Despre plajă, dacă tot e vorba de un concediu la mare, trebuie să vă spun că am fost foarte încântați. Spre deosebire de alte concedii în care eram mereu în căutarea altor plaje, iar cea de lângă hotel rămânea doar opțiunea de rezervă, pentru cazul în care ne era prea lene să plecăm mai departe, aici pur și simplu nu am mai simțit nevoia să evadăm. Pe de o parte fiindcă tot litoralul era aproape identic în acea zonă, plajele erau toate late, cu nisip fin și cu intrare lină. Dar și pentru că aveam inclus în prețul cazării o pereche de șezlonguri și o umbrelă, amplasate în apropierea locului de joacă pentru copii și a garderobei (unde ne puteam lăsa peste noapte, sub cheie, toate jucăriile de plajă, în special cele gonflabile, care ar fi ocupat foarte mult spațiu în camera de hotel sau în balcon).

Facilitățile de pe plajă erau și ele suficiente: toalete, dușuri cu apă caldă, țâșnitoare cu apă potabilă, chioșc cu răcoritoare și gustări, ziarele zilei disponibile pentru citit, personalul de mentenanță disponibil pentru orice probleme (de exemplu pentru a ne umfla salteluța copiilor cu un compresor). Echipa de animație a hotelului era prezentă și pe plajă cu activități pentru copii și pentru adulți.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia - Italia in Miniatura
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia – Italia in Miniatura

Parcuri de distractie in apropiere de Pesaro

După-amiezile ni le-am petrecut însă în afara localității Pesaro. Litoralul italian este plin de parcuri de distracție tematice, iar de la recepția hotelului am putut să cumpărăm bilete la preț redus. Și partea bună era că majoritatea parcurilor ofereau varianta unei intrari suplimentare cu același bilet, fie a doua zi, fie în orice altă zi doreai, după o simplă validare a biletului.

Italia in Miniatura

Astfel am vizitat parcul Italia in Miniatura, care este, exact cum indică și numele, un parc tematic care prezintă în miniatură cele mai cunoscute clădiri sau opere arhitectonice din Italia, cu tot cu diferite mecanisme animate care să redea atmosfera locului (trenuri în mișcare, orchestre, avioane, cascade, râuri). În aceeași incintă exista Europa in Miniatura, parcul lui Pinocchio, mica Veneție, Piazza Italia, un exploratoriu, o pistă de karturi, caruseluri, un montagne russe și alte atracții pentru copii. Parcul se poate vizita întregul an, însă multe atracții sunt disponibile doar vara.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia - Aventura Park San Marino
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia – Aventura Park San Marino

Fiabilandia

Un alt parc de distracții, Fiabilandia, prezentat ca potrivit pentru întreaga familie, oferă trenulețe, castele, plimbări cu bărcile, tobogane uriașe, o fermă, o tabără a pieilor roșii, caruseluri, diferite expoziții, un cinema 4d și bineînțeles restaurante, terase și alte atracții. Aici au fost doar Tudor și tatăl lui, iar eu și Ana am decis să lenevim în camera de hotel, deci nu vă pot povesti prea multe.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia - Comic Con San Marino
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia – Comic Con San Marino

Excursie in San Marino

Relativ aproape de Pesaro se afla și republica San Marino. Aici am ajuns de două ori în acea săptămână. Prima dată am fost la un adventure park unde Tudor s-a cățărat și atârnat prin copaci, în compania altor copii, în timp ce eu și Ana ne-am plimbat prin pădure. La a doua vizită am nimerit în centrul orașului vechi exact în timpul ComicCon. Deci pe fundalul unui oraș medieval în vârful unui munte, cu străzile numai serpentine, se perindau diferite personaje din filme SF și din benzi desenate, așa că ne-am putut fotografia cu personaje din Star Wars, sau chiar cu un grup de Spider Men. Ana a fost impresionată până la lacrimi de un grup de actori care interpretau roluri de cowboy mexicani, în special de secvența în care s-au împușcat foarte sonor cu niște pistoale cu capse.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia - cu bicicleta
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia – cu bicicleta

În alte zile am preferat să rămânem în oraș și să ne plimbăm, fie pe faleză, fie prin centru. O dată am închiriat chiar și biciclete, deși nu mai pedalasem de ani buni. E adevărată însă zicala ”ca mersul pe bicicletă”, chiar nu se uită  odată învățat.

Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia
Vacanta cu copiii la mare in Pesaro Italia

Concluzii in urma vacantei cu copiii la mare in Pesaro Italia

Una peste alta, vacanta in Pesaro a fost mai relaxantă și mai plăcută decât ne-am așteptat, chiar dacă nu aveam standarde foarte scăzute. Ceea ce ne-a cucerit în mod special a fost atenția sporită pentru nevoile familiilor cu copii, atât la hotel, pe plajă, în parcurile de distracții dar și pe autostradă sau prin orașe. Și, ca să nu omit, prețul cazării a fost de-a dreptul convenabil, sub 800 de euro pentru toată familia pe săptămână.

Sabina scrie articole interesante despre beneficiile trambulinelor pe blogul magazinului online ExercitiiFitness.ro. In cadrul magazinului online al siteul puteți cumpara trambuline copii la prețuri foarte mici.

Ti-a placut acest articol? Lasa un mesaj!

Related posts

Leave a Comment