You are here
Excursie cu copiii Excursie in natura Excursie in Romania 

Weekend cu copiii la Agrovillage Labasint

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint

La sfârșitul lunii iulie am împlinit șapte ani de căsătorie, așa că ne-am hotărât să marcăm aniversarea printr-o excursie cu copiii. Aflasem despre Agrovillage Labașinț de pe internet, pe când căutam un loc pentru botezul Anei, însă de abia acum am reușit să ajungem la complexul turistic. Am folosit intenționat cuvântul ”reușit”, pentru că prima încercare s-a lăsat cu abandon.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint - localizare pe harta
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – localizare pe harta

Prima incercare

Pentru a ajunge din Timișoara în Labașinț, Google Maps ne-a trimis pe traseul drumului european E70 (Timișoara – Recaș – Chizătău), de pe care am ieșit în drumul județean 609A, care trece prin câteva sate și în general se prezintă relativ bine. Asta până în Crivobara, ultimul sat de la marginea pădurii pe care trebuie să o traversezi pentru a ajunge la Labașinț. Acolo ne-am intimidat iremediabil și am făcut cale întoarsă, deoarece nu voiam să traumatizăm mașina familiei mai mult decât era cazul.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint - restaurantul Ratio Beach Arad
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – restaurantul Ratio Beach Arad

De data aceasta însă, am dotat masina cu scut de motor din oțel (de la www.pieseautomagazin.ro) și am ales un alt traseu, mai lung, dar mai sigur, si am pornit pentru a doua oara in aceasta excursie in natura.

Mancare buna la restaurnatul Ratio Beach Arad

Am făcut o escală în Arad, unde am mâncat de prânz la Ratio Beach (un restaurant pe malul Mureșului, în incinta Ștrandului din Arad). Se plătește intrarea în Ștrand ca să ajungi la restaurant, 15 lei dacă vrei să intri cu mașina și 2 lei per adult, dar mâncarea merită și acest mic sacrificiu.

Ultimii 10 kilometri cu emoții

Din Arad am mers spre Lipova, iar de acolo, pe același drum 609A, dar din capătul opus, ne-a condus spre destinație. Ultimii 10 kilometri au fost cu emoții, deoarece drumul prin pădure devenise cam nepotrivit pentru autoturisme, fiind doar pietruit.

Norocul a făcut că nu plouase în ultimul timp. Iar, dacă e să vedem partea cât mai plină a paharului, nu era nici prea umblat, așa că toate murele și zmeura din tufele de pe marginea drumului erau aproape intacte, numai bine de mers cu cu copiii in natura.

Partea goală a paharului era tot faptul că drumul nu e umblat și nici semnal la telefon nu este (cel puțin noi nu am avut), deci nu-i de mers cu nomofobi pe acolo.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint - satul
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – satul

Satul Labasint aproape parasit

Satul Labașinț este aproape părăsit, majoritatea caselor pe lângă care am trecut fiind într-un stadiu avansat de degradare, oameni nu am prea văzut prin sat deși era sfârșit de săptămână. Le-am dedus existența din cauza animalelor de pe câmp și de la marginea drumului.

Priveliștea, dacă nu ar fi fost luminată de soarele încă puternic, deși cu un picior pornit deja spre apus, ar fi fost de-a dreptul jalnică. De aceea, complexul turistic Agrovillage care a apărut în fața noastră a fost aproape neașteptat, cu toate că era chiar destinația noastră finală.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint - camera de hotel
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – camera de hotel

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – cazarea

Am fost întâmpinați cu entuziasm de personalul de la Agrovillage și conduși în camera de hotel pe care o rezervasem telefonic în dimineața aceleiași zile. Hotelul, la fel ca restul clădirilor din complex, este de dată recentă și este clasificat la patru stele.

Camera la hotel Agrovillage Labasint

Noi am stat într-o cameră cu pat matrimonial, în care am dormit noi, părinții, cu Ana între noi. Tudor a dormit în patul suplimentar gen divan. Prețul pentru o noapte de cazare în camera dublă a fost 250 lei, micul dejun în regim de bufet suedez fiind inclus.

Camera spațioasă era decorată cu bun gust și atenție la detalii. Am găsit aici aparat de aer condiționat, televizor cu cablu, internet wireless, minibar cu frigider. Dar ceea ce ne-a plăcut tuturor a fost baia, mai exact cabina de duș cu funcții de hidromasaj. Pe Ana nu mai reușeam să o scot de acolo, ar fi stat o zi întreagă.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint - baia
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – baia

Am reușit să o conving să iasă din cabina de duș doar când le-am propus tuturor să mergem la piscină. În jurul ei se adunaseră deja aproape toți oaspeții complexului, grupuri mixte româno-italiene care păreau de-ai casei.

Piscina la Agrovillage Labasint

În piscină se zbenguiau copiii, cu câte un colac sau minge gonflabilă, deoarece nu ajungeau până jos. Cei mari îi însoțeau în apă sau se relaxau pe paturile cu baldachin de pe gazonul din jur. Apa era încălzită cu ajutorul unor panouri solare, dar temperatura ei nu trecea de 28 grade. Piscina este deschisă din mai până în septembrie.

Când s-a retras soarele după dealuri, am scos copiii din apă și, în așteptarea cinei, am intrat pe terenul de fotbal ca să ne jucăm puțin.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint - restaurantul
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – restaurantul

Restaurant Agrovillage Labasint

La Agrovillage există un restaurant în care se servesc mesele, însă el nu funcționează în regim a-la-carte. Meniul este stabilit de bucătar în fiecare zi și constă din aperitiv, fel principal și desert, atât la prânz cât și la cină. Prețul este 80 de lei pentru un adult și 30 de lei pentru un copil între 4 și 12 ani. Având în vedere poziția de monopol a restaurantului, comentariile legate de preț nu își prea au locul.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint - terasa
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – terasa

Meniu a-la-carte la restaurnat Agrovillage Labasint

În ziua în care am fost noi acolo, aperitivul a fost un platou cu mezeluri și brânzeturi de casă, asezonate cu roșii, praz și murături. La felul principal am primit mici și coaste la grătar cu mămăligă – o combinație la care nu m-aș fi așteptat, recunosc. Desertul a fost un tort cu blat de ciocolată și cremă de fructe de pădure. Am mai primit și vin de masă și apă la mâncare.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint - curtea cu piscina
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – curtea cu piscina

Curtea cu piscina Agrovillage Labasint

Seara, în jurul piscinei s-au aprins focurile pentru a ne îmbia să mai rămânem la povești. Pentru petrecăreți exista și opțiunea discotecii cu bar. Noi ne-am retras devreme la somn, copiii fiind obosiți după bălăceală. Am fost plăcut surprinși că în cameră nu se auzea deloc zgomotul de la discoteca de alături.

Late check-out

Am dormit bine și ne-am trezit odihniți a doua zi dimineață. După micul dejun, gazdele ne-au încurajat să mai rămânem în complex cât dorim, așa că ne-am mai făcut de lucru la piscină câteva ore.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint - country house
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – country house

Alte optiuni de cazare la Agrovillage Labasint

Country House Agrovillage Labasint

Înainte de plecare am avut curiozitatea să vizităm și celelalte opțiuni de cazare existente. Puțin mai sus, pe deal, există câteva căsuțe. Cea mai mare, denumită de gazde Country House, are două dormitoare, bucătărie dotată, două băi dintre care una cu jacuzzi, un living cu șemineu. Afară există un jacuzzi de 8 persoane, foișor și grătar. Cazarea pentru întreaga clădire costă 1250 lei pe noapte.

Chalet Agrovillage Labasint

Mai există două cabane mai mici,  denumite Chalet, tot cu două dormitoare și chicinetă. Acestea au spațiu mai restrâns, motiv pentru care înnoptarea aici costă doar 400 de lei. Oaspeții se mai pot caza și în sistem hostel, fiind disponibile în acest sens 16 locuri într-o casă țărănească restaurată. Din grijă pentru natură, întreg complexul Agrovillage este dotat cu panouri solare și sisteme de recuperare a apei de ploaie.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint - atv si biciclete de inchiriat
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint – atv si biciclete de inchiriat

În afară de distracția de la piscină, aici se mai pot închiria ATV-uri, mountain bikes, se pot face plimbări prin pădure sau cursuri de yoga. Se mai pot organiza diferite evenimente pentru grupuri organizate.

Conducerea și angajații sunt foarte receptivi la nevoile oaspeților și sunt mereu interesați să le vină în întâmpinare. Atmosfera este foarte relaxată. Atât de relaxată încât la început ne-a fost greu să ne dăm seama cine sunt oaspeții și cine sunt cei de-ai casei.

Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint
Excursie cu copiii la Agrovillage Labasint

Am fost foarte bucuroși că ne-am aventurat pe drumul către Labașinț. Recomand complexul turistic Agrovillage ca destinație pentru familiile cu copii, chiar și pentru mai mult de un sfârșit de săptămână.

Concluzie : Romania are atâte locuri minunate, încât la maxim 2 luni o excursie in Romania este un adevarat remediu pentru oricine.


Sabina scrie articole interesante despre beneficiile trambulinelor pe blogul magazinului online ExercitiiFitness.ro. In cadrul magazinului online al siteul puteți cumpara trambuline copii la prețuri foarte mici.

Ti-a placut acest articol? Lasa un mesaj!

Related posts

One thought on “Weekend cu copiii la Agrovillage Labasint

  1. Anonim

    Mare reclama . Loc frumos dar ca la noi :usa de la dulap cade cind o deschizi ,sertarele pline de insecte ,dusul are scurgerea infundata ,bucataria casutei dotata cu de toate dar pina la curatenie mai este si de preturi ce sa mai zic ,ca in Austria.

Leave a Comment